Yazar : Teoman Aralık 19, 2013

Webtoon Portalları:
Naver
Daum
Nate
Daewon Culture Industry Inc.
Lezhin Comics
MT

Özellikleri:
Lezhin Comics ve Daewon Culture Industry Inc. sadece manhwa üzerine kurulmuş siteler diğer 4'ü ise internet alanında neredeyse her hizmeti sunan şirketler. Naver, Daum ve Nate Korelilerin en çok para kazanan 3 arama motoru (portal, site, internet üzerinden iş yapan şirket artık nasıl düşünürseniz) ve bu 3'ü en çok okuyucuya ulaşmayı başarıyor. Nate'nin adının fazla duyulmamasının nedeni Naver ve Daum'un yanında çok yeni kalıyor ama son 1 yıldır webtoon alanında büyük atılımlara imza atıyor ayrıca Trace'nin yazar ve çizeri olan Nasty Cat bir kaç ay önce Nate'de yeni bir webtoona başladı. MT'deki webtoonlar kalite bakımından yerlerde ve tür olarak ecchi ve hentai, sitede bir sürü reklam olması da cabası.
Önemli şeylerden biri de webtoonların olduğu bölüm genellikle comic'in alt bölümüdür. Comic bölümünde manhwalar, mangalar, webtoonlar, manga ve manhwa dergileri bulunuyor. Manga, manhwa ve dergilerin büyük bir bölümü ücretli oluyor ama webtoonların neredeyse hepsi ücretsiz.
Bunların dışında önceden Kore piyasasına kök salmak istemiş ama yerli şerketlerle rekabete bile girememiş olan yahoo ve msn de bir ara webtoon yayınlamışlar. Ayrıca Daum'la birleşen Paran da birleşip kapanmadan önce webtoon yayınlıyordu.

NOT: Bu yazı ve liste baya eski de kaldı. Güncel listeye BURADAN ulaşabilirsiniz. Bu yazı da tarihe ışık tutuyor o yüzden bu yazıyı da silmiyorum veya güncellemiyorum.



Yorum Yaz

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 Webtoon TR - Webtoonlarla İlgili Bilgiler -