Yazar : WebtoonTR Kasım 22, 2014


Site: http://bbuding.com
Eski Site: http://www.honeynpie.com/
Sosyal Medya: Facebook | Twitter
Aktiflik: Bir kaç ay önce açılmış yeni bir portal
Dil: Korece

Portalın en çok öne çıkan özelliği şüphesiz ki webtoon ve webnovelların ana sayfada birlikte listelemesi. Serinin sağ üstünde yazan "TOON" veya "NOVEL" yazısından webtoon mu yoksa webnovel mı olduğunu anlayabiliyoruz. Webnovelların ağır bastığı portalda 11 Tane webtoon, 23 tane de webnovel serisi mevcut.

Portalda bir tane bile reklam bulunmuyor. Reklamdan para kazanmak yerine serilerin bazı bölümlerini ücretli yaparak para kazanma yolunu seçmişler. Serilerin ilk bölümleri ücretsizken belli bir bölümden sonrası veya ortalardaki bir kaç bölüm üçretli oluyor. Portaldaki ücretli bölümleri okumak için para birimi görevi gören bir şey kullanılıyor. Her bölüm için 1 tane kullanarak okuyabiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz bölümleri sağ alttaki kalpli bağlantıya tıklayarak 1 tane karşılığı yazar ve çizerlere destek olabiliyorsunuz. Ama bu şey teker teker satılmıyor. Toplu olarak satılıyor ve miktar arttıkça birim fiyat düşünüyor. Alınabilecek en az tutar 5 bu da tanesi 180 Won demek oluyor yani 35-40 Kuruş arası bir şey yapıyor. En çok da 337 tane alınabiliyor ve 1 tanesi 148 Won'a denk geliyor o da bizim paramızla 30 Kuruş ediyor. Bu paraya değer mi değmez mi yorumunu sizlere bırakıyorum.

Bu portalda dikkatleri çeken bir diğer özellik de webtoon ve webnovelları sadece günlere göre kategorize etmişler. Türlerine göre kategorize etmemişler. Bunu seri azlığına bağlıyorum. Ayrıca sitede yorum sitemi mevcut değil.

Honey & Pie yeni açıldığından ve seriler yeni olduğundan daha popüler olmuş bir webtoon veya webnovela sahip değiller. Ama seri sayısını hızla artırıyorlar.


GÜNCELLEME (DÜZENLEME)

Bu webtoon portalı ismini bbuding olarak değiştirmiştir. Şu an bu webtoon portalının içeriğinin çok büyük bir kısmını + 18 içerikler ve yaoi, yuri gibi türden webtoonlar ve webnovellar oluşturmaktadır. Bu yazıyı ilk yazdığım zamandan bu zamana kadar bu webtoon portalı ismi de dahil olmak üzere çok fazla değişiklik yaptı. Yayın hayatına başladıkları ilk zamanlardan tamamen değişik bir boyuta geçti. Bu yazının içeriğini yeni yayın hayatına başlayan bir webtoon portalının nasıl bir yol izlediği konusunda bilgi vermesi için silmeyeceğim. Bbuding'in şu anki özelliklerini de yazamayacağım. Çünkü çok ayrıntılı bir inceleme yapmayı gerektiriyor.

Yorum Yaz

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 Webtoon TR - Webtoonlarla İlgili Bilgiler -