Yazar : WebtoonTR Haziran 09, 2015

Normalde Çin webtoonları uzunluk olarak Kore webtoonlarından çok daha kısa olur (ort. 9-10 sayfa kadar) ama bu tarz webtoonlar daha da kısa. Tam olarak söylemek gerekirse 5 ile 10 panel arasında değişiyor her bölüm. Ayrıca Kore webtoonlarının aksine Çin webtoonları sayfalara bölünmüş şekilde oluyordu ama bu webtoonları çizenler herhalde bölümlerin kısa olmasında olacak Kore webtoonları gibi tek şerit halinde yapmışlar (Genellikle). Ayrıca yan yana panel koymamışlar hiç neredeyse bütün paneller aynı büyüklükte ve üstlü altlı tek sıra şeklinde. Bir kaç ay önceye kadar dünya bu webtoonların varlığından habersizdi. Ama çeviri gruplarının el atmasıyla bu tarz webtoonlar ilk önce İngilizceye çok kısa bir süre sonra da Türkçeye çevrildi.

Çoğu kişi okuyacağı webtoonu veya mangayı seçerken shounen ai, yaoi, shoujo ai veya yuri ibarelerini gördüğünde sert bir tutum alarak okumaktan anında vaz geçiyor. Lakin bu webtoonlar iki erkek veya iki kız arasındaki ilişkideki komedi unsurunu ön plana çıkarıyor ki bu da bu webtoonları shounen ai veya soujo ai'den nefret edenler için bile okunabilir hale getiriyor. Ayrı bölümlerin kısalığı da insanda "bi göz atıyım zaten kısacıkmış" düşüncesini uyandırıyor. Çizimleri de ortalamanın üzerinde ve en önemli özelliği çizerler tarzlarını iyi bir şekilde bu webtoonlara yansıtabilmiş. Eğer hala bu webtoonlardan herhangi birini okumamışsanız en yakın zamanda okumaya başlamanızı öneririz.

Türkçesi Bulunan Bu Tarz Webtoonlar:


19 Tian (19 Days / 19 Gün)




Tür: Shounen Ai
Yazar & Çizer: Old Xian
Başlama Tarihi: 2014
Türkçe Çeviri: Heterophobia Fansub

Konu: İçinde sanatçıya ait bazı çizimlerin de yer aldığı, iki yakın arkadaşın komik maceralarının konu olduğu bir manhua. (Heterophobia Fansub'dan alıntıdır)

Tamen De Gushi


Tür: Shoujo Ai
Yazar & Çizer: Tan Jiu
Başlama Tarihi: 2014
Türkçe Çeviri: Oyalanan Manga

Konu: Liseli Sun Jing ve Qiu Tong'un nasıl karşılaşıp aşık olduklarının hikayesini konu alan online çizgi romandır. Seride aynı zamanda çizerin karakterlere ait resim çalışmalarına da yer verilmiştir. (Alıntıdır)

Magan&Danai


Tür: Shoujo Ai
Yazar & Çizer: Ermuzibu
Başlama Tarihi: 2015
Türkçe Çeviri: Heterophobia Fansub

Konu: Lezbiyen bir çiftin komik serüvenleri. (Heterophobia Fansub'dan alıntıdır)

Hey, Your Cat Ears are Showing!


Tür: Shounen Ai
Yazar & Çizer: Tracy Hu
Başlama Tarihi: 2015
Türkçe Çeviri: Heterophobia Fansub

Konu: İki ev arkadaşının sevimli ve komik maceralarının konu olduğu bir manhua. Ayrıca içlerinden birisi, şekil değiştirebilmektedir. (Heterophobia Fansub'dan alıntıdır)

Mosspaca Advertising Department (Shounen ai veya shoujo ai değil)


Tür: Komedy, Slice of Life
Yazar: Old Xian & Tan Jiu
Çizer: Old Xian & Tan Jiu
Başlama Tarihi: 2015
Türkçe Çeviri: Oyalanan Manga

Konu: Webtoonlarıyla ünlü iki çizer, Old Xian ve Tan Jiu'nun kendileriyle ve patronları Moss ile ilgili komedi skeçleri çizdikleri haftalık yayınlanan webtoon. Çizerlerin diğer eserleri: http://manga-tr.com/manga-19-tian.html http://manga-tr.com/manga-tamen-de-gushi.html

Not: Çizerlerinin hatırına ve yapı olarak üstteki 4 webtoonla aynı olması sebebiyle listeye aldım.

Bu webtoonları bizlerle buluşturan Heterophobia Fansub ve Oyalanan Manga ekiplerine teşekkürler. Bu listenin ilerleyen zamanlarda uzayıp gitmesi dileğiyle...

Yorum Yaz

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 Webtoon TR -