Yazar : WebtoonTR Aralık 11, 2016


Yazar: A. Karabudak
Çizer: A. Karabudak
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 4
Durumu: Tamamlandı
Yayınlandığı Tarih: 5 Haziran 2016- 26 Haziran 2016
İlk Yayınlandığı Ülke: Türkiye
Yayıncı: Wolftoon

Tanıtım:
Lambadan çıkan cin ile bir çocuk arasında geçen komik diyalogların anlatıldığı webtoon her bölümü tek panelden oluşuyor ve toplam 4 bölümden oluşuyor.


NOT: Korece webtoon portallarında karikatür tarzı bunun gibi her bölümü bir veya iki panelden oluşan webtoonlara rastlamıştım. Bu tarz çalışmaların karikatür olduğu ve çizgi roman olarak değerlendirilemeyeceği düşüncesinde olduğum için daha önce böyle bir şey çizmek için bir çabam olmadı. Sihirli Lamba'yı da webtoon değil karikatür çizmek için yazmıştım ilk başta. Ama ülkemizde karikatür kültürü oluşmuş durumda. Bu yüzden farklı bir şeyler katmazsam Sihirli Lamba'ya her gün yüzlercesi çizilen amatör Türk karikatürlerinden hiç bir farkının kalmayacağını düşündüm. İlk olarak bulduğum farklılık uzak doğu çizim tarzıyla çizmek oldu. İkinci olarak da böyle bölümlere ayırdım ve karikatür değil bir webtoon tasarlıyormuş gibi düşünerek taslağını çizdim. Sihirli Lambayı çizme fikri ilk aklıma geldiğinden beri sadece pilot ve kara kalem kullanmayı planlamıştım. Böyle de yaptım. Malzemeler istediğim etkiyi bırakmadı webtoonda. Çizimler de istediğim güzellikte olmadı. Bir çok da hatam var. En belirgini 2. panelde çocuk diğer 3 paneldekine fazla benzemiyor. Ama dört beş saatlik uğraşımın sonunda bir şey üretebildim. Sihirli Lamba'dan elde ettiğim tecrübe ile daha iyi webtoonlar üretmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Yakın bir zamanda her bölümün altına künyemi (credit vb. artık ne derseniz) ekleyip tekrar yükleyeceğim. Ayrıca Webtoonların nasıl yapıldığını anlatan iki adet yazı dizisi hazırlayacağım. Bunlardan biri ayrıntılı olarak webtoon yazma ve çizme basamaklarını içerecek. Ama buna başlamam için çok ayrıntılı bir plan yapmam lazım. İkincisinin ismini şimdiden belirledim "Ben böyle yaptım". Webtoon yaparken nasıl bir yol izlediğimi anlatacağım bu yazı dizisinde. Eğer başka webtoon çizen birine rastlarsam onunla da röportaj yaparak yine bu yazı dizisinde yayınlayacağım. Sihirl Lamba ile ilgili kafamdaki fikirler şimdilik bu kadar. Devam ettirmeyi düşünmüyorum ama bu tip bir panellik karikatür tarzı başka bir webtoon çizebilirim.

{ 2 yorum ... read them below or Comment }

  1. verdiğiniz linkler kullanılmıyor maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Neden oldu bilmiyorum, Url'ye %20 eklenmiş o yüzden çalışmıyordu. Ben de sildim okuyabileceğiniz ve indirebileceğiniz yerlerin olduğu blogumdaki yazıya yönlendirdim. "BÖLÜMLER" yazısına tıklayarak indirebilir veya okuyabilirsiniz.

      Sil

- Copyright © 2013 Webtoon TR - Webtoonlarla İlgili Bilgiler -