Yazar : WebtoonTR Kasım 18, 2014




Sosyal Medya: Facebook | Twitter | İnstagram

Slogan: Cinematic Digital Comics (Sinematik Dijital Çizgi Romanlar)
Dil: İngilizce


------ 2014 Yılı --------------------------------------------------
Muhtemelen TappyToon'da Tapastic'in yaptığı gibi uzak doğulu ve batılı çizerlerin eserlerini birlikte yayınlayacak. Ama açılmadan önce yaptıkları çalışmalara bakılacak olursa webtoon çokluğuna değil de kaliteye odaklanacaklarını kendimden emin bir şekilde söyleyebilirim. Ve büyük ihtimalle amatör çalışmalara hiç yer vermeyecekler. Bence de bu çok iyi bir yaklaşım olur. Çünkü batıdaki işinin ehli yazar ve çizer azlığı sebebiyle amatör çalışmaların webtoon portallarını istilası Tapastic'den anlaşılacağı üzere çok doğal bir şey. Sadece profesyonel yazar ve çizerlerin çalışmalarının olduğu bir portalla, hem daha düzenli görünmesi sağlanmış hemde yüksek bir kalite standardı oturtularak markalaşma yolunda iyi bir adım atılmış olur.

Ayrıntıları yayına başlayana kadar merak konusu olsa da yayınlayacakları webtoonların çoğunda müzik ve animasyonlar olacak gibi. Ayrıca yazar ve çizerlerle röportaj, bonus çizimler, özel bölümler gibi etkinliklerde de bulunacaklarmış.

Daha tam olarak açılmamış bu webtoon portalını sizlere tanıtmamın bir nedeni var. Anket tarzı bir form hazırlamışlar ve bu formda "Webtoonları nasıl okursun?", "Ücretli mi ücretsiz mi okumak istersin?" gibi soruların yanında bizi de ilgilendirebilecek bir soru var: "Çizgi romanları hangi dil(ler)de okursunuz? (In which language(s) do you read comics/manga/manhwa?)" Türkçe ankette yer almıyor ama dillerin en altındaki seçenek "Diğer". Yani bu kutucuğa Türkçe yazabilirsiniz (Ben "Türkçe (Turkish)" yazdım). Webtoonları Türkçe'de yayınlarlar mı bilemeyiz ama o ankete Arapçayı koymuşlarsa bence Türkçe'nin de şansı vardır.
[Çünkü her ne kadar Arapça bilenlerin sayısı Türkçe bilenlerin sayısını katlasa da Türkiye Türkçesi veya benzer (aynı sayılabilecek) Türk lehçelerini konuşanların sayısı 150 milyona yaklaşıyor ve internet kullanım oranı, anime, manga, webtoon veya çizgi romanlarla ilgilenen kişi sayısı Türkler de çok daha fazla.]

Bu webtoon portalı ilginizi çekmişse aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz formu doldurup göndermenizi tavsiye ederim.

Okuyucu Anketi (Reader Survey)
-----------------------------------------------------------------------------------
------ 2019 Yılı-----------------------------------------------------------------
Bu webtoon portalını yaoi ve yuri webtoonlar işgal etmiş durumda. Automata gibi aksiyon içeren webtoon sayısı çok az. Buradan webtoon okumak isteyenlerin veya incelemek isteyenlerin bu durumu göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.
-----------------------------------------------------------------------------------

{ 2 yorum ... read them below or Comment }

  1. Anketi doldurdum... Bir kişi bile doldursa iyidir.

    YanıtlaSil
  2. Bende doldurdum umarım türkçe olur :3

    YanıtlaSil

- Copyright © 2013 Webtoon TR -