Yazar : WebtoonTR Mayıs 09, 2020


Webtoon hatta her hangi bir çizgi roman türünü çizmek istiyorsanız başlarken ihtiyacınız olan şeyler tecrübe ve yaratıcılıktır. Bunları kazanmak için yapmanız gereken 3 şey var:
  1. Çizmek istediğiniz çizgi roman tarzı başta olmak üzere bol miktarda çizgi roman okuyun. Ama sadece yazılarını okuyup geçmeyin. Yazar ve çizerin hikayeyi nasıl anlattığına, ne gibi anlatım ve çizim tarzları kullandığına, nasıl çizildiğine dikkat ederek okuyun. Sevdiğiniz webtoonları belirleyip neden sevdiğiniz konusunda kafa yorun.
  2. Bir şeyler çizin. Karakterlere bakarak aynısını çizebilirsiniz ama bunun size fazla bir getirisi olmaz. O yüzden kendinizin artık belli bir seviyeye geldiğini hissettiğinizde kendi karakterlerinizi yaratmaya çalışın. Kompozisyon, anatomi, perspektif gibi temel şeyler üzerinde alıştırmalar yapın.
  3. Bir şeyler yazın. Ama şunu unutmayın iyi bir roman veya senaryo ustaca planlanmış bir kurgudan oluşturulur. Bu yüzden ilk başta planlamayı öğrenin. Mesela yapacağınız webtoonu kısa bir cümlede anlatamıyorsanız veya bir paragraflık özetini çıkaramıyorsanız hiç başlamayın bile. Her şey planlarken yazacağınız bir cümleden başlayacak. Direk çizgi roman senaryoları yazabileceğiniz gibi ilk başta hikayeler yazarak da başlayabilirsiniz.

Bunlar size gerekli tecrübeyi kazandırır. Farklı yöntemleri görürsünüz. Ufkunuz genişler. Tabi bunları yaparken yaratıcılığınızı kullanıp kendi tekniklerinizi geliştirirseniz bunun size çok büyük yararı olur.

Çizim, zihninizde çizeceğiniz şeyi oluşturma ve onu çizerek uygulamaktan oluşur. Beyin, el ve gözün kordinasyonu ile yani. Bu yüzden özellikle webtoon okurken çizimlere dikkat ederek okuyun ve bol bol bir şeyler çizin.

Ortalıkta Bukuman izleyip mangaka olma hayalleri kuran bir sürü kişi var. Bunların çoğunun daha doğru düzgün manga okumuşluğu yok. Bir gazla atılacaksanız bu işe bari ilk önce çizmek istediğiniz şeyin okuru olun. Direk G-Pen alacağınıza ilk başta en azından kurşun kalem ile çizmeyi öğrenin. Sadece çizimle kafayı yorup saçma bir şey yapacağınıza veya başka webtoonların, mangaların etkisinde kalıp onları taklit edeceğinize doğru düzgün hikayeler yazın. Kendinizi farklı şeyler üretmeye odaklayın vs. vs. En önemlisi de benim gibi tembel olmayın, üretken olun. Mükemmeliyetçi olmayın, beğenilmeme düşüncesiyle korkmayın. Sizin yaptığınız webtoonlara çok iyi yorumlar da çok kötü yorumlar da gelecektir. Webtoon çizmek istiyorum diyen o kadar çok kişinin arasından sizin çıkıp da bir şeyler ortaya çıkarabilmeniz bile bir başarıdır.

Yolunuz açık olsun...

{ 3 yorum ... read them below or Comment }

  1. Helal olsun be. Bu Site'yi bulduğum için çoq şanslıyım. Kim yazmış ise El'ine Sağlık. Çoq beendim. Böle devam edin. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  2. Üni sınavı bitsin çocukluk hayalim olan manga-webtoon çizmeye temelden başlayacağım. Ufak tefek anime karakterleri çizmişliğim (bakarak)de var.bir kez de 13 yaşlarımdayken 1 sayfa manga çizmiştim khgkhgkhg. Şimdi ufak tefek kafamda kurmuş olduğum konu için manga Çizim öğrenme kitabı da alacağım bu yaz full onlarla uğraşıp kendimi geliştirmek istiyorum umarım yapabilirim.

    YanıtlaSil

- Copyright © 2013 Webtoon TR - Webtoonlarla İlgili Bilgiler -